Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Университетско сътрудничество за регионално развитие

   
Университетско сътрудничество за регионално развитие

Започна третата международна конференция по проект „Университетско сътрудничество за регионално развитие” UNICREDS, осъществяван чрез програма INTERREG IVC на ЕС.

Проектът цели да разкрие как различни модели за висше образование могат да допринесат за регионалното икономическо развитие на съответни райони, изоставащи в своето развитие.

Конференцията представя работата на партньорите по проекта по една от основните теми в него – развитие на партньорството, очертавайки различните начини, по които университетите, институтите за висше образование, местните центрове за обучение, регионалните власти и частния сектор си сътрудничат в изолираните и по-слабо развити региони.

В допълнение към конференцията от 18 до 20 януари 2010 г. ще се проведат поредица от срещи и семинари, на които ще бъдат отразени резултатите от досегашната работа по UNICREDS, добри практики и препоръки от съответните райони.

Основната тема на проект „Университетско сътрудничество за регионално развитие” е висшето образование в подкрепа на регионалното развитие за увеличаване растежа и заетостта в по-слабо развитите региони в ЕС, включително България.

В него са включени 15 партньори от Великобритания, Швеция, Унгария, България, Шотландия, Финландия и Чехия. Партньори от българска страна са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и СУ „Св. Климент Охридски”.

При изпълнението на проекта партньорските организации ще се фокусират върху разработването на серия от специфични проучвания, чрез които да се обмени опит, да се идентифицират добри практики, да се създадат по-близки връзки между регионите, техните университети и частния сектор за максимално увеличаване на ползите за региона.

Допълнителна информация за проект „Университетско сътрудничество за регионално развитие” UNICREDS може да бъде намерена на www.unicreds.eu.

Коментари

Влез, за да коментираш.