Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Тържествено връчване на стипендиите на Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий"

   
Тържествено връчване на стипендиите на  Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий"

На 21 декември от 11:00 часа в Централното фоайе на Ректората ще се проведе тържествената церемония по връчването на стипендии за първокурсници от Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий".

По волята на частен дарител от САЩ (сем. Нели и Робърт Гипсън), в сътрудничество с Американската фондация за България със седалище в Ню Йорк, още през 2004 г. Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий" предоставя средства за първите стипендии за първокурсници в български ВУЗ, редовно обучение, държавна поръчка. Стипендията на един студент от миналата учебна година е вече по 150 лв. месечно или 1,500 лева за цялата академична година. Стипендията се получава за пълния курс на обучение до завършване на бакалавърска степен, при изпълнени условия в правилника за провеждане на конкурса.

И през тази година Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий" подкрепя 100 студенти. Броят на вече получилите стипендията през предишните пет академични години заедно с новоизбраните за настоящата академична година е вече 175 човека.

Коментари

Влез, за да коментираш.