Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Студентите на Софийския университет някога и сега”

   
„Студентите на Софийския университет някога и сега”

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Факултет по журналистика и масови комуникации, Катедра на ЮНЕСКО „Комуникации и връзки с обществеността” организират премиера на сборника – „Студентите на Софийския университет някога и сега”.

Събитието ще се проведе на 9 март 2010 г. в Зала 1 на Софийски университет „Св. Климент Охридски” от 18:00 часа. Сборникът е резултат от проект по НИС на Университета, посветен на 120 годишнината на „Алма Матер” и ще бъде представен от проф. дфн Пенка Караиванова, доц. д-р Луливера Кръстева и доц. д-р Цвета Тодорова.

„Честни и добронамерени мнения и пожелания за родния университет

Проф. дин Иван Илчев

Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Идеята за подобно проучване беше отдавна назряла, но за съжаление, не се намериха хора да го осъществят още преди години. Радвам се, че това накрая е станало, макар и като една първа стъпка в изпълнението на нашия дълг към „Алма Матер”. Още по-радващо е, че съвместно дело на опитни преподаватели и изследователи и млади колеги, които правят първите си стъпки в това поприще. Разбира се, не трябва да абсолютизираме нито понякога обагрените в розовата мъглица на съжалението за отминалата младост оценки на някои преподаватели, нито пък понякога прекалено критично заострените оценки на някои студенти, които стига само да посегнат, могат да научат много повече за Университета, в който се учат. Важно е друго – и едните, и другите, и в похвалата, и в критиката са честни и добронамерени, защото искат Университетът да се доближи до представата им за истински, голям и модерен Университет, Университет, който да може да се състезава с висшите училища от цяла Европа.

Искрено се надявам, че анкетите от този тип и анализът на получените резултати ще продължат, защото са важен механизъм при вземане на управленски решения, при промяна а фокуса на усилията, правени от декански и ректорското ръководство за Модернизирането на Университета като наш най-значителен образователен и научен център.”

Коментари

Влез, за да коментираш.