Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от ФМИ победители в национален конкурс по програмиране

   
Студенти от ФМИ победители в национален конкурс по програмиране

Програмист, завършил Софийския университет, спечели конкурсa по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine Bulgaria.

На 4 май 2011 г. под патронажа на Президентството на Република България се проведе финалът на конкурса по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine Bulgaria. Състезанието протече в шест задочни кръга и един финален, присъствен кръг. Тази година за първи път беше осъществена онлайн версия на последния кръг за не-финалисти и ентусиасти.

Конкурсът е поле за изява и отлична платформа за развитие на млади таланти с интереси към информатиката. Решаването на конкурсните задачи подхранва аналитичното мислене и състезателен дух. Участниците са все по-мотивирани да се развиват в областта на Информационните технологии, тъй като сферата предлага изключително много възможности за просперитет на млади таланти.

Такива са и победителите в тазгодишното шестнадесето издание на конкурса.

На трето място е класиран четвъртокурсникът от Софийския университет Георги Ацев. Следва го вторият в света по програмиране ученик от Шумен – Румен Христов. Номер едно заема завършилият Софийския университет Веселин Георгиев. Той беше награден с IPAD. Заместник-ректор по информационните дейности и администрацията – доц д-р Желю Владимиров, поздрави финалистите и им пожела успех в по-нататъшното им развитие.

Повече информация за конкурса и за наградените можете да намерите на http://konkurs.musala.com/index.php

Цветомира Минкова