Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студентът от ФМИ Александър Георгиев печели 3-я кръг от конкурса по програмиране на PC Magazine и Мусала Софт

   
Студентът от ФМИ Александър Георгиев печели 3-я кръг от конкурса по програмиране на PC Magazine и Мусала Софт

Снимка: http://www.newages.eu

Шестнадесетото издание на конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт протича под знака на много динамизъм и спортсменско съревнование между участниците.

В първия и втория кръг се появиха нови фаворити, но в третия начело застана един от най-активните състезатели през последните години - Александър Георгиев. Александър оглави класирането със сериозна преднина и спечели първо място в трети кръг, провеждащ се като Новогодишен турнир по програмиране на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Георгиев е студент четвърти курс във Факултета по математика и информатика към Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Компютърни науки".
Втори е Иван Генов. Той е на 29 години и живее със семейството си в САЩ. Работи за софтуерна компания и участието в конкурса му е хоби.
Трето място е за Александър Чернаев, ученик 10-ти клас в Технологично училище "Електронни системи" към Технически университет.

Турнирът на БАСКОМ се организира за девета поредна година, като израз на един от приоритетите на Асоциацията за подпомагане образованието в областта на компютърните технологии и информатиката. Той е предизвикателство и възможност за проверка на практическите знания на бъдещите и настоящи програмисти, като стимулира тяхната креативност.

Наско Атанасов, http://news.sagabg.net