Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Среща на ръководителите на олимпийските отбори

   
Среща на ръководителите на олимпийските отбори

На 27 януари от 10:00 часа в Конферентната зала на Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се осъществи среща на ръководителите на олимпийските отбори на България по математика, информатика, физика, биология, химия, лингвистика и астрономия. Срещата е във връзка с "Програмата за финансиране на олимпийските отбори" на Американската фондация за България.

Подготовката на отборите по биология, физика и химия, се провежда в сградите на Софийски университет "Св. Климент Охридски", от университетски преподаватели, а голяма част от олимпийските състезатели, след завършване на средното си образование, продължават обучението си в университета.

Последните успехи на България са от Международната Жаутиковска олимпиада, провела се на 12-16 януари 2010 г. в Алмати, Казахстан. Българският отбор спечели следните награди:
Отборът на СМГ: математика – два златни (Любослав Панчев и Виктор Вълов) и един бронзов (Даниел Добрев); информатика – два сребърни (Ивайло Караманолев и Владислав Харалампиев).
Отборът на ПМГ Шумен: математика – един сребърен (Живко Жечев) и един бронзов (Младен Вълков); информатика – два сребърни (Симеон Иванов и Михаил Ковачев).

Американска фондация за България финансира подготовката и участието на международни състезания на българските олимпийски отбори по математика, информатика, физика, биология, химия, лингвистика, астрономия и отбора на младите физици.

Коментари

Влез, за да коментираш.