Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийски университет „Св. Климент Охридски” - деен участник в обществено-политическите дебати

   
Софийски университет  „Св. Климент Охридски” - деен участник в обществено-политическите дебати

"Необходимо е изграждане на система,
която да класифицира университетите
по качество на преподаване"

Ако попитате произволен студент от Софийския университет – кое е събитието на седмицата, със сигурност ще ви отговори, че това е лекцията на д-р Симеон Дянков на тема „България след финансовата криза”.

Пред препълнена със студенти и представители на медиите аула министърът на финансите на Република България очерта основните мерки за излизане от финансовата криза и реформите, които вече се правят в България - по пътя към Еврозоната.

Д-р Симеон Дянков посочи десетте основни приоритета на правителството за настоящия мандат, а именно – европейските структурни фондове, икономическата политика, развитие и реализация на небанковия финансов сектор, реформите в държавната администрация, приемането на България в Еврозоната, висшето образование, държавната собственост, здравната реформа, приходните агенции и екологията. Акцентът на лекцията беше реализацията на студентите и тяхната визия за развитието на страната. Младите хора не останаха само слушатели, те показаха, че се интересуват не само от възможностите за работа, които се отварят пред тях, но също и от теми, като възобновяемите източници и Зелена България.

Коментар из коридорите на Софийския университет:

"В момента в Германия уча за икономиката на Германия и мерките, които взимат в борбата с финансовата криза там, но нямах алтернативна информация за България. Смятам, че лекцията ми помогна да се ориентирам."

Мария Радева, студентка

Стопанско управление, Манхайм - Германия

Коментари

Влез, за да коментираш.