Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "След известно експериментиране и оптимизиране на критичните точки в модула, се получиха добри резултати”

   
"След известно експериментиране и оптимизиране на критичните точки в модула, се получиха добри резултати”

Младен Стойчев, възпитаник на Софийски университет "Св. Климент Охридски", спечели конкурса по програмиране на bgmaps.com.

Неговото решение ще бъде вградено в популярната справочна услуга, стана ясно вчера при връчване на наградите от Microsoft и Датекс.

Стойчев се занимава професионално с разработка на софтуер. Той спечели мощен ноутбук с процесор Intel Core 2 Duo P8700 (2.53GHz), памет 4GB, хард драйв 320GB, графика ATI Mobility Radeon HD 3470 и операционна система Windows 7.

„Задачата ми допадна, тъй като нейното решаване предполага солидни познания в областта на алгоритмите и дискретната математика. От друга страна, решението не е само „суха теория” (както повечето конкурси по програмиране), а се очаква то да помага на потребителите в реалния живот", сподели победителят в конкурса.

При решаване на задачата той е наблегнал най-вече на зададените критерии за оценка, които са добре поставени с оглед на целите на конкурса – бърз алгоритъм за намиране на коректен маршрут. "След известно експериментиране и оптимизиране на критичните точки в модула, се получиха добри резултати”, допълни Стойчев.

Източник: http://technews.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.