Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Седмо национално състезание по компютърни мрежи

   
Седмо национално състезание по компютърни мрежи

Започна Седмото национално състезание по компютърни мрежи.

Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - проф. дин Иван Илчев, министър-председателят на Република България - г-н Бойко Борисов, министърът на образованието, младежта и науката - проф. Сергей Игнатов, деканът на Факултета по математика и информатика - проф дмн Иван Сосков и г-н Борислав Димитров, управляващ директор на Cisco Bulgaria дадоха старт на VІІ национално състезание по компютърни мрежи, което започна днес в 325 аудитория на Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ в 13.30 часа.

Официалните гости поздравиха участниците в състезанието, пожелавайки им успех с трудните задачи, които им предстоят. Ректорът, проф. дин Иван Илчев, изтъкна в приветствието си, че това е първото посещение на министър-председател във Факултета по математика и информатика, което показва отношението, което държавата има към информационните технологии и изрази надеждата си, че най-добрите от днешните участници ще бъдат и част от Алма Матер през октомври. От своя страна министър-председателят г-н Бойко Борисов припомни стореното от държавата в последните няколко години в областта на информационните технологии и изтъкна, че предстои това да е секторът, за който ще се откриват все повече работни места, с едни от най-големите и атрактивни заплати в България.

Националното състезание по компютърни мрежи се провежда за седми път във Факултета по математика и информатика. В него тази година взимат участие около 100 ученици между 8 и 12 клас, които в рамките на 2 дни решават казуси от областта на компютърните мрежи. Най-добрите трима участника, които ще представят страната ни на Регионалното състезание за Централна и Източна Европа в Букурещ, ще станат ясни утре в 12.00 часа.

Коментари

Влез, за да коментираш.