Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Публична лекция на проф. Сам Потоликио

   
Публична лекция на проф. Сам Потоликио

Снимка: actualno.com

Студентски Съвет на СУ "Св. Климент Охридски" и Студентски Дипломатически Клуб при ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски" имат удоволствието да Ви поканят на публична лекция на проф. Сам Потоликио, преподавател по политика и религия от Georgetown University.

Лекцията е на тема "American Federalism - American Political Creed and the US Constitution" и ще се проведе изцяло на английски език.
Посещението на проф. Потоликио се организира с подкрепата на Посолството на САЩ в България.
Събитието ще се проведе на 21.12.2010 г. /вторник/ от 15.00 ч. в Аулата на Софийски Университет.

Сам Потоликио е преподавател в Университета Джорджтаун, САЩ. Специализирал е в областта на религията, политиката и политическата комуникация. Понастоящем е най-младият хоноруван лектор в Библиотеката на Конгреса на САЩ, където изнася лекции пред делагации от Европа и Азия по въпросите на електоралната политика, американското конституционно право и федерализъм.
Проф. Потоликио е избиран 3 поредни години ( през 2007г., 2008г. и 2009г.) за любим преподавател на студентите – магистри и докторанти в Джорджтаун, а неговият курс лекции по „Религия и политика” е отразен в известното телевизионно шоу в Близкия изток – „По пътя към Америка”.
През декември 2009 г. проф. Потоликио изнесе две лекции на тема „Религия и политика на Балканите” в Университета в Загреб и Университета в Белград.
В допълнение към докторантурата му от Джорджтаун, Сам Потоликио има бакалавърска степен от Джорджтаун, специалност „Политика и философия”, магистърска степен от Джорджтаун, специалност „Политика” и магистърска степен от Харвард, специалност „Теология”.
Публикации на проф. Потоликио са отпечатвани от „Конгрешънъл Куотърли прес” и „Оксфорд юнивърсити прес”. В рамките на досегашния си преподавателски опит, проф. Потоликио е преподавал на всички възрастови групи в образователната система, вкл. латински на ученици от началните класове. Воденият от него ученически баскетболен отбор е печелил шест поредни пъти градския баскетболен шампионат.
От 2007г. насам Сам Потоликио е асистент - преподавател в летните училища в Европа, организирани от Университета Джорджтаун и Фонда за американски учения. Под негово ръководство се провеждат симулации на законодателната дейност на Американския конгрес и на правораздавателната дейност на Върховния съд.

Проф. Потоличио притежава богат опит в преподаването и общуването с чужди студенти. Чрез сериите от гост-лекции, които организира, той си поставя за цел да запознае младите хора от развиващите се региони и Централна и Източна Европа със същността и принципите на американската политическа система.

Comments

кога и къде

Кога и къде ще бъде тази лекция?

Влез, за да коментираш.