Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Представяне на последната книга на Джарот Суджарво „СЕПО”

   
Представяне на последната книга на Джарот Суджарво „СЕПО”

Дружеството Приятели на Индонезия „Н У С А Н Т А Р А” кани своите членове, приятели и всички желаещи на традиционната си сбирка на 17.02.2011 г. /четвъртък/, от 18,00 ч., ЦИЕК, зала № 1, на която ще се състои представяне на последната книга на Джарот Суджарво „СЕПО”.

Пей Джарот Суджарво е роден в гр. Понтианак, Западен Калимантан на 5 юли 1981 г. След завършване на средното си образование продължава обучението си в Университета Сариана Тамансисуа в гр. Йогякарта, Централна Ява. По време на следването си в университета изучава творческо писане и литература. Проявява интерес към съвременния театър. Работи активно в Литературното дружество „Пендага” в Йогякарта. Основава Литературното дружество „Калимамбу” и участва в учредяване на Народния културен форум в същия град. Активно се изявява и в Западно Калимантанския студентски форум в Йогякарта.

През 2005 г. в Понтианак създава независима издателска къща „Пиджар Паблишинг”. Дж. Суджарво е не само продуктивен писател, но и покровител на творчеството на млади творци.

Издал е стихосбирките: Трима лелеят словото (2008 г.), Когато думите, когато ние, когато обичаме (2009 г.).

Автор е на белетристичните книги: Нулев градус (2005 г.), В Западно Борнео. Паломник на любовта разказва (2006 г.), Легло (2007 г.) Ако моят лаптоп не бе откраднат, тази книга никога не би се появила. Светът на Суджарво – понякога гръмогласно, понякога тихо без шумотевици (2009 г.), както и на публицистичната книга Понтианакски тинейджър: нима поведението на младите в Понтианак е толкова ужасяващо? (2008 г.).

След посещението си в България през 2010 г. издава издава сборника с разкази Сепок. Пришълец от Калимантан разказва за далечна земя. Повествованието е пронизано от обич към нашата страна и неподправено чувство за хумор. Ето заглавията на някои от разказите: Безснежна зима, Българското сирене и индонезийският ориз, Прекрасната Витоша, Нежно се сипе снегът по дланите ми и др.

Джарот Суджарво участва в Театър София на 30 януари 2011 г. в Поетичното кафене: http://www.kafene.bg/

Желаещите да изучават Индонезийски език да се обадят на д-р Красин Химирски

Председател на Дружеството Приятели на Индонезия „НУСАНТАРА” и преподавател по Индонезийски език в ЦИЕК, e-mail: krassied@abv.bg, Skype: krassied7

Коментари

Влез, за да коментираш.