Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Покана за Конференция на български и корейски специалисти в сферата на електронното правителство

   
Покана за Конференция на български и корейски специалисти в сферата на електронното правителство

Българо-Корейският Център за IT Кооперация (ITCC ) вече започна своята дейност. Нашата мисия е да насърчим и подпомогнем сътрудничеството между двете страни в IT сектора.

Корея е класирана като специалист номер едно в областта на Електронното правителство в световен мащаб, според проучване на Обединените Нации от 2010 година.

За да отбележим откриването на ITCC центъра, ние организирахме българо-корейски симпозиум за водещите специалисти в сферата на електронното правителство.

Учтиво Ви каним да присъствате на събитието, което ще се състои в петък, 11 март в бална зала „Сердика” на хотел Шератон, София. Входът е безплатен. Поради тази причина Ви препоръчваме да се регистрирате рано, за да избегнете разочарование.

Форматът на симпозиума е дискусия, базирана на 50 въпроса и отговора, зададени от и на водещи български и корейски експерти. Целта на дискусията е да се установят общи практики, да се сподели опит, да се даде и получи обратна връзка, да намерим нови методи на работа и подчертаем ключови въпроси в сферата на IT сектора.

Ще бъде представен преглед на състоянието на българското електронно правителство, който ще включва идентифицирани вече проблеми, както и препоръки от страна на ITCC. Също така ще бъде дискутиран инструмента за оценяване на електронното правителство, базиран на най-успешните практики от Корея и Европейския съюз. ITCC ще предостави информация за своята пътна карта за подпомагане на усилията на електронното правителство в България.

Главните теми на обсъждане са:

- Policy and Legal frame

- Technical Infrastructure

- Existing Applications

- Planned Applications

- Organization and Coordination

- HR Development

- Financing

- KPI to measure the objectives

- Consistency with EC eGov Action plan

- Consistency with good practices in KR and EC

- Difficulties

- Recommendations

Представител на корейската Национална Агенция за Информатизация ще представи Унифицираната Общинска eGov система, която се използва от всички корейски общини и включва всички съответни бизнес функции.

Освен това, корейски представители ще представят Public Private Partnership (PPP) и e-Government Standard Framework, която подпомага участието в проести на SME.

Нещо повече, правителството и IT Асоциациите ще предоставят своето мнение и гледна точка върху дискутираните теми по време на симпозиума. Участието в симпозиума е отворено.

Коментари

Влез, за да коментираш.