Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Парадоксите на индивидуализма в мрежата: интернет и публичните пространства

   
Парадоксите на индивидуализма в мрежата: интернет и публичните пространства

Френският институт в България организира цикъл от лекции-дебати "Медии, интернет, демокрация"

Първата лекция с участието на Жерар Уормсер, директор на Санс Пюблик, "Парадоксите на индивидуализма в мрежата: интернет и публичните пространства" ще се състои на 11 април 2011 г. от 11 ч. в зала 13 на ФЖМК, ул. Московска 49. Осигурен е симултанен превод на български и на френски език.
Жерар Уормсер е философ и издател, основател и директор на международното електронно списание Санс Пюблик - www.sens-public.org и на прилежащата му лаборатория “Издаване в хуманитарните и социални науки” в Дом на науките за човека – Париж-Нор, член на редакционната комисия на “Тан модерн” (Модерни времена), Жерар Уормсер е преподавател и доктор по философия. От 2005 г. той води редовен курс в Екол Нормал Сюпериор в Лион (ENS-Lyon), съвместно с общината “Гран Лион”, а впоследствие се заснемат интервюта, които се публикуват в сайта CanalU.
Жерар Уормсер е специалист по феноменология, морал и политика; защитава дисертация по Жан-Пол Сартр. Ръководи изпитната комисия за стипендиите Макс Лазар във Висшия институт за Политически науки в Париж. Организирал е много колоквиуми, между които: Представянето на живота, ENS-Lyon, 2002; Толерантност и Различие, Словакия, 2006; Интернет, между познания, публични пространства и монополи (публикувано като № 7 на поредицата “Кайе Санс Пюблик”); Европейският конгрес на издателите на списания (Париж, CNHI, 2008); Властта на цифровите издания (Paris, INHA, 2010).
Автор на книгите "Сартр" (А. Колен, 1999, италиански превод Мариноти, 2005), "От човешкото тяло до човешкото достойнство; генеза, дебати и предизвикателства пред законите за биомедицинската етика" (CNDP, 1999, с Клер Амброзели)

Коментари

Влез, за да коментираш.