Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Отворено писмо до вестник „Монитор” - Право на отговор

   
Отворено писмо до вестник „Монитор” - Право на отговор

По повод публикация, излязла във вестник "Монитор" на 22 януари 2010 г. със заглавие "Скандал с дискриминация за общежития в СУ"

"Уважаеми колеги, статията в която се казва, че „студенти, следващи второ висше, които са семейни и имат деца” или са над 32 години, не се допускат до класиране и настаняване в общежития на университета, ви изпращаме Решение на Академически съвет от 30 септември 2009 г и от 16 декември 2009 г. Към тях прилагаме част от Правилника за ползване на студентските общежития на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Наредба за ползване на студентските общежития и столове, приета с постановление на Министерски съвет и стенограма от проведените заседания на Академическия съвет, в която ясно личи позицията на университета – и от юридическа гледна точка. Освен това, Ви уведомяваме, че в комисията по Социално-битови въпроси активно участват и представители на Студентския съвет, съгласно изискванията на Закона за висшето образование.

Молбата ни е, когато при вас пристига информация, която компрометира Софийски университет „Св. Климент Охридски” – да търсите потвърждение от поне два независими един от друг източника, както предполага журналистическата етика. Също да търсите информация и в сайта на Университета, където се публикуват всички материали от заседанията на Академическия съвет на СУ, както и всякаква друга информация засягаща студентите, преподавателите, служителите и обществеността.

Информационно-рекламен център
Софийски университет “Св. Климент Охридски”
тел. 930 84 36, 944 35 17
info@admin.uni-sofia.bg

Повече информация можете да намерите в стенограмата от Академически съвет от 30 септември 2009, Правилника за ползване на студентските общежития на Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Наредбата за ползване на студентските общежития и столове, приета с постановление на Министерски съвет, които са качени на сайта на Софийски университет „Св. Климент Охридски” в рубриката Официални документи на СУ.

Коментари

Влез, за да коментираш.