Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Нова специалност в Софийски университет „Св. Кл. Охридски”

   
Нова специалност в Софийски университет „Св. Кл. Охридски”

Снимка: http://www.hometutoring.org.uk

В съответствие изискванията на Стратегия 2020 и Европейски документи за вида и качеството на подготовката на учителски кадри, СУ „Св. Климент Охридски” има удоволствието да Ви съобщи, че с решение на Академическия съвет от 23.02.2011 г. целево открива нова специалност „Биология и английски език”.

Студентите от специалност „Биология и английски език” получават широка базисна подготовка в две сфери - биология и английски език, както и специализирана подготовка по психолого-педагогически и методически науки.
Базисната подготовка на студентите се обогатява от голям брой избираеми дисциплини от областта на биологическите науки и английския език и науките, които осигуряват професионалните компетентности на учител по биология и учител по английски език.

Завършилите бакалаври имат право да продължат образованието си в различни катедрени и интердисциплинарни магистърски програми за профилиране по интереси в областта на биологията, английския език и преподаване на биология на английски.

Дипломираните бакалаври могат да се реализират във всички видове държавни и частни училища в България като преподаватели с професионални компетентности на учител по биология и учител по английски език. Професионалните им умения са основа за работа във всички средни училища в рамките на Европейския съюз. Квалификационната степен "бакалавър" осигурява и възможност за работа в различни неправителствени организации като методически експерти, в районните педагогически центрове и регионални инспекторати по образованието.

В специалността ще се кандидатства с приемни изпити по биология и английски език или с Държавен зрелостен изпит по биология и по английски език.

Напомняме, че от 28 февруари 2011 г. в Информационния център на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ започва подаването на документи за кандидатстудентските изпитни сесии.