Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Никога не съм искал да работя някъде другаде”

   
„Никога не съм искал да работя някъде другаде”

Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – проф. дин Иван Илчев лично раздаде договорите на новоназначените преподаватели и ги поздрави за постъпването на работа в Университета.

„Колеги, поздравявам ви с постъпването в Софийски университет. Аз самият си направих сметка, че съм вече 32 години на работа в Университета и 4 съм следвал, така че – 36 години и никога не съм искал да работя някъде другаде.”

Проф. дин Иван Илчев се обърна към всеки един от служителите, сред които има португалист, унгарист, българисти, еколог и журналист. Окуражи ги, че въпреки системата – който има мерак върви напред и даде пример с един професор, когото трябвало да накаже вместо да поздрави, тъй като работи срещу политиката на МОМН – става професор на 36 години.

Освен, че им пожела успех ректорът ги посъветва да правят материята разбираема за студентите, връщайки се назад с истории от личния си опит с академичния език – например за дума от учебника на проф. Валери Стефанов за 11 клас, която не могли да обяснят на единадесетокласник – баща - професор, баба - учителка по литература и дядо – академик.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.