Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Национална университетска телевизия „Алма Матер” в национален ефир

   
Национална университетска телевизия „Алма Матер” в национален ефир

С мелодията на „Върви народе възродени” започна пресконференцията на телевизия „Алма Матер” по случай своя старт в националния ефир на БТВ Медия Груп.

От самото начало през 2008 година до днес телевизия „Алма Матер” опитва да хвърли мост между културното и комерсиалното, за да може студентите да присъстват в медийното пространство не само като герои от новинарските емисии, но и като глас – като гражданска позиция. На днешната пресконференция екипът на телевизията постави основите на това свое начинание след успешния старт на предаването „Ку-ку: Презареждане” на 22 май 2011г. Успех им пожела лично ректорът на Софийски университет ‘Св. Климент Охридски” – проф. дин Иван Илчев. По случай щастливия старт в национален ефир, екипът на телевизията получи поздравителен адрес от министър-председателя на Република България – г-н Бойко Борисов.

По време на конференцията бяха представени екипите на “Ку-Ку:Презареждане” и “Ателие”, студентска работилница за изкуство и култура, както и третото, ново предаване на АМТВ – “проАктивно”.

Заедно със Студентската телевизия стартира и дългоочакваният проект на АМТВ и младежки НПО – “Златен младежки фонд”.

Коментари

Влез, за да коментираш.