Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Млади предприемачи обменят идеи на 14 и 15 май в Софийски университет "Св. Климент Охридски"

   
Млади предприемачи обменят идеи на 14 и 15 май в Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Снимка: http://pixelmedia.bg/

Събитията за млади предприемачи Grow Challenge и Idea Challenge ще се проведат този уикенд в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Клубът по предприемачество на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Start It Smart организира състезанията за млади предприемачи Grow Challenge 2011 и Idea Challenge 2011.

Целта на Grow Challenge е да вдъхнови инвестирането в младите хора в България, следвайки принципа, че колкото повече хора стартират бизнес, толкова повече бизнес ще има за всички.

На 14 май от 10:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Crowd Funding Competition – третата част на турнира за гемифицирано предприемачество 3Challenge: Idea Bussiness Investment.

По време на събитието ще се презентират три проекта в категориите: Profit – бизнес, фокусиран единствено в реализирането на печалба – reloyalty; People – бизнес, генериращ печалба, разконцентриращ се с ползи за обществото – udance; Planet – социален бизнес, фокусиран в устойчивото предприемачество и следващите поколения – planetpreneur.

В рамките на събитието ще бъдат проведени и уъркшопове на тема Sales 2.0 (Продажби 2.0), Neuro Linguistic Programming (Невролингвистично програмиране) и Gamification.

След това ще има панел със Start It Smart тop 10 български предприемчи на тема: „Коя е липсващата връзка между стартиране и инвестиране в родната екосистема?“. Сред тях са изявени специалисти като: Влади Янков (3DC), Георги Шарков (ESI – European Software Institute), Сребрин Ватралов (Grabo.BG), Александър Ковачев (Red Devil), Боян Бенев, Борис Колев (JT International), Георги Къдрев (StockPodium) и др.

Награда на Grow Challenge 2011 е 0/50000 (0 лв. или 50000 лв.). Стани от Udance – победителят от Seed Challenge 2010 ще се състезава, отговаряйки на въпроса „Ще събера ли 50000 лева от публиката?”. В случай, че със задружни социални усилия бъдат събрани по-малко от 49999 лв. всички пари ще бъдат върнати обратно на собствениците им. Ако бъдат събрани 50000 лв. или повече, Стани печели, печелят и всички следващи участници в състезанията.

На 15 май (неделя) от 10:00 ч., отново в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе Idea Challenge 2011: Disruptive Pitch Competition – първият кръг на от турнира за гемифицирано предприемачество 3Challenge за 2011 г.

По време на събитието ще бъдат представени 18 бизнес идеи в същите три категории: Profit, People и Planet, като клубът ще избере три от идеите, публиката - други три и накрая журито (което се пази в пълна тайна от организаторите) - още три.

Ще се проведат и уъркшопи по темите: Brainstorming, Mind Mapping и Starting a Business.

Деветте най-иновативни, най-харесвани и най-устойчиви идеи ще достигнат до Seed Challenge 2011: Business Mechanics Competition, което е втората част на турнира. То включва шест месечно менторство в цяло общество от организации, личности и стартъпи. Включва и парични награди.

Източник: http://pixelmedia.bg/