Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Лекция на Франкофонски център към СУ

   
Лекция на Франкофонски център към СУ

Снимка: http://www.balticmedia.com

Франкофонски център към Софийски университет "Св. Климент Охридски" Ви кани на лекция и дискусия на тема: Съпоставителният анализ и контрастивното преподаване на английския претерит и перфект при обучаеми с първи чужд език френски и втори чужд език английски.

Презентацията разглежда някои теоретични и практически аспекти на провеждането на контрастивното преподаване на претерита и перфекта приобучаеми с първи чужд език френски и втори чужд език английски в светлината на тясната взаимообвързаност между съпоставителния анализ иприложнолингвистичните дисциплини анализ на грешките и теория на чуждоезиковото обучение.

По замисъл семинарът е отворено средище за обмяна на изследователски и преподавателски опит в областта на лингвистиката и поле за изява на млади учени – място, където те могат да представят изследванията си, без да се страхуват, че ще бъдат неприети или недооценени, където могат да получават конструктивни критики и да доразвиват уменията си да презентират. От друга страна, семинарът е и място за изява на утвърдени учени, които ще имат възможност да споделят опита си.

Семинарът стартира през 2010г. по инициатива на катедрата по Романистика към ФКНФ и като част от проекта за научни изследвания “Медиацията в реалното и виртуалното общуване в образователна среда: новаторски практики за Факултета по класически и нови филологии”.

Ст. пр. д-р Боряна Ружекова-Рогожерова

23 февруари 2011г. (сряда) от 16:00ч.

Франкофонски център