Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Интернет гледа на изток - предпоставки и следствия от събитията в Близкия изток

   
Интернет гледа на изток - предпоставки и следствия от събитията в Близкия изток

На 11 април от 17:00 часа в Зала 1 на Ректората Руслан Трад ще изнесе лекция на тема ''Интернет гледа на изток - предпоставки и следствия от събитията в Близкия изток''.

След Египет, днес размириците и протестите продължават и в Либия, Алжир, Бахрейн, Йемен... Информацията относно случващото се там връхлита от всички страни, а протестите се организират бързо - буквално за ден-два. Протестната вълна, заляла Близкия изток и Северна Африка до голяма степен започна по редовете на статиите в блогове, статусите и групите в социалните мрежи. Интернет определено има голяма заслуга за развитието на гражданското общество в арабския свят, но това винаги е имало определена цена.

На 11-ти април ще търсим отговор на въпросите за влиянието на социалните медии и интернет въобще върху участниците в протестите и какви са причините всичко да се случва сега и по този начин.

Гост лекторът - Руслан Трад, е млад експерт по темата, председател на организация за арабска култура - "Форум за арабска култура" и организатор на множество мероприятия за популяризиране на арабската култура в България. Занимава се с разпространението на информация относно събитията в Близкия изток.

Повече за него и работата му можете да научите от блога http://ruslantrad.com/

Организатори на събитието са сп. ''Българска Наука'' и Студентски съвет на СУ ''Св. Климент Охридски''.

http://nauka.bg/
http://students.uni-sofia.bg/

Коментари

Влез, за да коментираш.