Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Фестивал за студентска продукция „Журналистика в една калория”

   
Фестивал за студентска продукция „Журналистика в една калория”

"Журналистика в една калория" е фестивал за студентска продукция, създаден на 19 май, 2010 година по иницiатива на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски”.

Той е наследник на ежегодното представяне на продукцията на Катедра „Радио и телевизия” към Факултета през майските културни дни на Университета.

Фестивалът цели да даде публична изява на студентска авторска продукция в областта на журналистиката и аудио-визуалните изкуства, да насърчи създаването на такава продукция и да отличи най-добрите студенти и техните произведения. Организаторите се стремят да покажат журналистическите продукти не само на широката аудитория, но и на специалисти и изявени лица в медийния бранш с надеждата за подобряване на връзката студенти - професионалисти и успешното промотиране на студентски творчески концепции на комуникационното поле.

Право на участие във фестивала имат всички студенти редовна, задочна и/или дистанционна форма на обучение в регламентирани висши учебни заведения на територията на Република България, от всички специалности и курсове на обучение.

Студентите могат да участват със своя продукция съгласно регламента на фестивала, определените категории и направления. Продуктите за фестивала трябва да са авторски и да са произведени в рамките на учебната 2010/2011 година в периода 01.09.2010 - 01.04.2011 г. Задължително се попълва формуляр за участие, който заедно с продукцията, да бъде изпратен на електронната поща на фестивала или да бъде изпратен по пощата/предаден лично във Факултета по журналистика и масова комуникация. Ако произведението не е изпратено по електронен път, задължително копие от придружаващия го формуляр за участие се изпраща и на и-мейла на фестивала. Краен срок за подаване на формуляри и продукти за участие – 01.04.2011 г.

За да кандидатствате във фестивала, трябва да предадете продуктите си в срок, с точно и коректно попълнен формуляр за участие, а продуктът да е на подходящ електронен носител, както следва: DVD в следните формати в зависимост от категорията: .avi, .wav, .mp3, .ppt. За изображения - .jpg като задължително се изпраща и копие в размер А3 или оригинала.

Темата, заглавието и съдържанието на продуктите са свободни.

Не се допускат за участие във фестивала продукти:

- които съдържат порнографско и/или дискриминиращо по пол, възраст, раса, етнос, националност, вероизповедание, политически и други възгледи, здравословно и психично състояние, сексуална ориентация съдържание;

Повече подробности можете да видите в рубриката Конкурси.

Формуляр за кандидатстване

Коментари

Влез, за да коментираш.