Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Еволюцията на кибер-престъпленията и мерки за противодействие в България

   
Еволюцията на кибер-престъпленията и мерки за противодействие в България

Академия за ИТ Лидери ви кани на среща с топ специалистите в борбата с информационни престъпления в България. Елате, чуйте и попитайте Явор Коев за българската държавна политика и стратегия за борба с кибер-престъпността. Разберете от Албена Спасова академичната и юридическата страна на кибер престъпленията.

Явор Колев, началник на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост", ГДБОП - МВР, е ключова фигура при определяне на политиките за борба с киберпрестъпленията в България. Ръководи и активно взима участие в мерките срещу всички високотехлогични престъпления в национален мащаб. Автор е на множество методологии за разследване на престъпления срещу авторските права в сферата на телекомуникациите и софтуерното пиратство и за разследване и преследване на извършителите на кибер престъпления. Редовно изнася лекции в Академията на МВРи в НИП, както и редовен участник и лектор на семинари на посолството на САЩ в България и на инициативата ABA Rule of Law.

Албена Спасова , преподавател по информационна сигурност и европейско право Университет в Лил, Франция, е постоянен член на Групата за борба с киберпрестъпленията към Европол и правителствен съветник по въпросите, свързани с кибер сигурността. Бивш директор на поделението за Law Enforcement в Европа на eBay Inc. Била е и съветник в Съвета на Европа по въпросите на приемането и прилагането на Конвенцията за борба с киберпрестъпленията.

Кога : 18 януари 2011 (вторник), 17:15 -19:00ч.
Къде: ФМИ, бул. Джеймс Баучер 5, зала Мусaла

Коментари

Влез, за да коментираш.