Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ерве Жуанжан - една лекция-дискусия за бюджета на Европейския съюз, финансовата рамка, Общата селскостопанска и Кохезионна политика

   
Ерве Жуанжан - една лекция-дискусия за бюджета на Европейския съюз, финансовата рамка, Общата селскостопанска и Кохезионна политика

Днес на официално посещение в Софийски университет "Св. Климент Охридски" е г-н Ерве Жуанжан, генерален директор на Генерална дирекция „Бюджет” в Европейската комисия.

Въпреки, че студентите са в изпитна сесия, Конферентната зала на Софийски университет "Св. Климент Охридски" се оказа малка за всички, които дойдоха да чуят думите му и да получат възможност да зададат въпросите си. Темата на лекцията е изключително актуална за последните месеци, а именно „Бюджет на ЕС и бъдещата финансова рамка”. Г-н Жуанжан запозна слушателите със структурата и основните приоритети в бюджета на Европейския съюз, източниците за неговото финансиране, както и процедурите по неговото приемане, управление и отчитане. Предвид нарастващата актуалност на дискусиите относно новата Финансова рамка на ЕС след 2013 г., г-н Жуанжан представи основните резултати от средносрочния преглед на бюджета на ЕС, както и основните моменти от дискусията относно реформата на бюджета, особено във връзка с Общата селскостопанска политика и Кохезионната политика.

Г-н Ерве Жуанжан е с дългогодишен опит в Европейската комисия, като от 1996 г. е работил в сферата на външните отношения на ЕС. От месец юни 2009 г. е назначен за генерален директор на Генерална дирекция „Бюджет”. В това си качество той отговаря за управлението на бюджета на Европейския съюз в рамките на одобрената финансова перспектива и се грижи за плавното протичане на годишната бюджетна процедура в Европейския съюз, като насърчава конструктивния диалог между институциите.

Повече снимки от събитието можете да видите в новата ни рубрика:
"Събития през обектива"

Коментари

Влез, за да коментираш.