Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Доц. Георги Бърдаров от Геолого-географския факултет на СУ е победител в риалити формата на БНТ „Ръкописът“

   
Доц. Георги Бърдаров от Геолого-географския факултет на СУ е победител в риалити формата на БНТ „Ръкописът“

Финалистът бе избран измежду 72-ма участници в състезанието, от които само петима достигнаха до финала.

Романът на доц. Георги Бърдаров „Аз още броя дните“ ще получи договор с едно от най-големите български издателства и ще попадне в ръцете на хиляди читатели през февруари 2016 г.

„Аз още броя дните“ разказва за обсадата на босненската столица Сараево през 1992 г. На фона на войната пламва забранена любов между християнин и мюсюлманка. Историята, едновременно трагична и истинска, сблъсква читателя с последствията от национализма, разказва за етнорелигиозните конфликти и как те могат да преобърнат света.

"Живеем в едно много размирно време. Противопоставянето на религиозна основа е ежедневие и абсурдно. Затова написах тази книга. Накрая отидох на един мост, който е пряко свързан с моята история. Бях отишъл там да си напиша финала. Седнах на моста и се разплаках“, разказа доц. Бърдаров пред зрителите на Българската национална телевизия след като спечели „Ръкописът“.

Doc. Bardarov

Снимка: БНТ

Доц. Георги Бърдаров е заместник-декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ръководител на катедра "Социално-икономическа география". Води курсове по география на населението и селищата, геоурбанистика, етно-религиозни конфликти, регионален анализ на човешките ресурси, демография.

Автор е на научната монография: "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС", изд. "Едикта" и на книгата "27 велики футболни истории", изд. "Сиела", както и на най-четения български разказ в интернет "За петата ракия или колко е хубав живота".

За повече информация вижте тук .