Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Държавна агенция „Архиви” и Софийски университет „Св. Климент Охридски” подписват договор за сътрудничество

   
Държавна агенция „Архиви” и Софийски университет „Св. Климент Охридски” подписват договор за сътрудничество

Проф. д-р Георги Бакалов – председател на Държавна агенция „Архиви” и проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски” подписаха междуинституционален рамков договор за сътрудничество.

На официалната среща беше отбелязано, че този договор е сериозна основа за развитие на сътрудничеството, което винаги е съществувало между двете институции. Големи възможности се откриват пред студентите от специалност Архивистика и документалистика към Исторически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, за които Държавна агенция „Архиви” е от ключовите работодатели в България.

Един от предстоящите съвместни проекти е създаването на школа за продължаващо обучение, каквито има в цяла Европа. Тя ще бъде под егидата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” и ще използва ресурса на Държавна агенция „Архиви”. Проф. Илчев напомня, че Университетът не се възползва от пълните си възможности и, че по закон има право да издава сертификати – в този смисъл ще могат да се комбинират курсове с различна продължителност в зависимост от текущите нужди на агенцията.

Коментари

Влез, за да коментираш.