Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бакалавър от ФМИ на СУ - първенец в националното състезание по компютърни мрежи за студенти

   
Бакалавър от ФМИ на СУ - първенец в националното състезание по компютърни мрежи за студенти

На 28 април 2011 г. се проведе второто национално състезание по компютърни мрежи за студенти в България NetRiders 2011. Победител стана Георги Богданов, следван от Кръстин Кръстев и Радослав Цочев.

Първенецът е бакалавър от Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, второто място е за миналогодишния бронзов медалист от Нов български университет, а третото място е за Технически университет.

В състезанието участваха 41 студенти от Софийски Университет, Нов български университет, Русенски университет , Икономически университет във Варна и Техническите университети в София и Варна.

Класиралите се на първите три места в националното състезание получават правото да представят България на международното състезание по компютърни мрежи, което ще се проведе на 07 юли 2011 г. Международното състезание NetRiders 2011 се организира за студенти от над 28 държави. Наградата за първите пет победители от международното състезание е едноседмично посещение в централата на Сиско Системс в Сан Хосе, Калифорния, САЩ на пълни разноски на компанията.