Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / “Бъдещето на френския език: образователни и професионални цели”

   
“Бъдещето на френския език: образователни и професионални цели”

 

Международна конференция, организирана от Франкофонският регионален център за Централна и Източна Европа ФРЕЦЦИЕ/ CREFECO, структура на Международната организация на Франкофонията, съвместно с Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Тържественото откриване на конференцията ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ на 28 октомври 2010 от 9:15 часа. Пленарни доклади ще изнесат проф. Лилиан Рамаросоа, Директор на Регионално бюро на Университетска агенция на Франкофонията, проф. Лоран Гайо, Директор на Училище за френски език и цивилизация към Филологически факултет на Университета в Женева и проф. Стефан Лопез, Международна организация на Франкофонията, Ръководител на програма „френският език в дипломатическия живот и международната публична администрация“.

Целта на конференцията е да осъществи среща и диалог между преподаватели по и на френски език, студенти и фирми, използващи френския език като работен език. Отговаря ли езиковата подготовка на студентите на очакванията на работодателите, какви са пожеланията на фирмите към образователните програми, за да се помогне на младите хора да намерят бързо професионална реализация? Съобразени ли са съвременните преподавания по френски език с нуждите на пазара и има ли място френският език като международен език в бизнес общуването? Това са някои от въпросите, които ще бъдат дискутирани на конференцията.

Броени дни след Тринадесетата среща на върха на Франкофонията в Монтрьо, 75 представители на Албания, Армения, Белгия, България, Гърция, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Швейцария, Франция, ще се съберат в София, за да обсъдят езиковите политики, образователните програми и стратегиите за качествено образование в междукултурна Европа.

Коментари

Влез, за да коментираш.