Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бъдещето на ЕС. Повече интеграция значи ли федерация?

   
Бъдещето на ЕС. Повече интеграция значи ли федерация?

Клуб "Дебати" е нова инициатива на Студентски клуб на политолога, вече известен с организирането на кръгли маси, дискусии и лекции на различни тематики.

Новата инициатива има за цел да обогати гражданската култура на присъстващите от една страна, като ги информира по различни важни въпроси от обществено-политическата сфера, а от друга страна - да стимулира и развива умението на участниците да говорят пред публика, да се аргументират, да дебатират - качества, безценни за всеки един гражданин и най-вече за студентите от хуманитарните науки.
Идеята е това събитие да се превърне в ежемесечно, в рамките на академичната година, в традиция в рамките на университета, а после и извън него.
Първото издание на клуб "Дебати", в чест на 9-ти май - денят на Европа, ще бъде посветен на Европейския съюз.
В информативната си част, ще бъдат проследени етапите на политическа и икономическа интеграция вътре в съюза от основаването му (с приемането и ратифицирането на договорите от Рим, Маастрихт, Амстердам, Ница и Лисабон). Самият дебат ще бъде на тема "Бъдещето на ЕС. Повече интеграция значи ли федерация?"
Публиката ще може да участва активно с въпроси, а нашите партньори от Студентски съвет на СУ и Европейски Информационен център са осигурили награди за всички участници.

Коментари

Влез, за да коментираш.