Начало / Новини / Новини и събития / XIII Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

   
XIII Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

В двора на Факултета по математика и информатика на Софийския университет бе официалното откриване на тринадесетото издание на Форума на кариерното развитие на Факултета. Tой се провежда под мотото "Знам и искам да го докажа". Организатор на събитието е Кариерният център на Факултета. Форумът дава възможност за среща и диалог на живо между работодателите и студентите от всички факултети на Софийския университет и студенти от други университети.

На събитието присъстваха зам.-ректорът на Алма матер доц. Георги Вълчев, деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов, заместник-деканите на Факултета проф. Боян Бончев и доц. Веселин Гушев, деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев, директорът на Института по математика и информатика проф. Петър Бойваленков, студенти и представители на 73 фирми.

2-2

Проф. Боян Бончев поздрави всички присъстващи на форума. Той отбеляза, че тази година в него участват рекорден брой фирми, като 12 от тях са нови участници, другите са участвали и в предишните издания на форума. Той благодари на организаторите в лицето на Кариерния център на Факултета по математика и информатика, г-жа Стефка Близнева и пожела успех на събитието.

4-4

Доц. Георги Вълчев отбеляза, че всяка година се наблюдава нарастване на интереса към подобни събития, свързани с кариерното развитие на студентите, което означава, че най-големият капитал, с който разполагаме, са хората и трябва да ги ценим. Доц. Вълчев пожела в следващите години тази среща между бизнес и университет, между работодатели и студенти да става все по-мащабна, да се разпространява и в останалите факултети на Софийския университет, защото така или иначе като най-старо и най-авторитетно висше училище в страната ние трябва да даваме примера, по който България и светът трябва да се развиват. На студентите пожела да се срещнат със своя работодател и работа, в която да намерят смисъл. В заключение доц. Вълчев пожела на всеки да намери своето място, а на форума – успех.

3-3

Доц. Първан Първанов изрази радостта си, че след две трудни години днес отново има възможност да се видят всички на живо, да потвърдят още веднъж смисъла на тази инициатива – срещата на работодателите със студентите. Той изтъкна, че с течение на времето сътрудничеството между Факултета по математика и информатика и представителите на фирмите сериозно се е разширило и задълбочило. По думите му днес форумът е място, където и различни фирми могат да се срещат помежду си. Той изказа своята благодарност към всички представители на бизнеса и особено на тези, които по някакъв начин се включват и в образованието във факултета, защото така връзката на студентите с практиката става много по-реалистична и много по-земна. Доц. Първанов пожела приятно изкарване и успешно представяне на всички.

Форумът ще продължи и на 9 юни 2022 г., когато ще се проведат осем виртуални презентации/лекции.

5-5
15-15
8-8
14-14