Начало / Новини / Новини и събития / В Алма матер започна Третата научно-практическа конференция „Образование и изкуства: Традиции и перспективи“

   
В Алма матер започна Третата научно-практическа конференция „Образование и изкуства: Традиции и перспективи“

В Аулата в Ректората на Софийския университет започна Третата научно-практическа конференция „Образование и изкуства: Традиции и перспективи“, организирана от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Двудневният научен форум бе открит от декана на Факултета по науки за образованието и изкуствата проф. дпн Милен Замфиров, който поздрави присъстващите и заяви, че в различните секции на конференцията има над 130 доклада плюс пленарния доклад. „Това само показва, че нашият факултет стои много сигурно, много стабилно в образователната сфера, с всичките 13 специалности, които имаме в нашия факултет“, подчерта още проф. Замфиров.

1-1

Участниците в конференцията бяха поздравени и от заместник-ректора на Софийския университет доц. д-р Анета Антонова, която прочете и поздравителен адрес от ректора проф. дфн Анастас Герджиков. В него той посочва, че е радостен да отбележи, че за пореден път академичната общност на Факултета по науки за образованието и изкуствата доказва, че развива впечатляваща научна дейност, не спира в търсенията си за по-добро и по-качествено образование, не спира да търси пътища за разрешаване на проблемите и актуалните въпроси в тази сфера.

99

В адреса си ректорът казва още, че гледайки разнообразните теми и доклади, заложени в конференцията, изпитва увереност, че участниците в нея ще открият отговорите на много въпроси, че ще обменят ценни опит и идеи.

1-4

Той използва случая и да поздрави декана на факултета за съвсем наскоро открития Университетски център за подпомагане на студенти със специални образователни потребности. Накрая проф. Герджиков пожелава успех на конференцията и изразява увереността си, че инициативата ще се превърне в дълголетна традиция в Софийския университет.

1-8

Научният форум продължи с пленарния доклад на проф. дпн Цветанка Ценова на тема „Ранни предвестници за поява на дислекция на развитието“.

1-6

65 са участниците от България, които са разделени в 8 секции: Подходи към работата при езикови нарушения; Перспективи в ранното детско развитие; Съвременни тенденции в обучението и специализираното въздействие при деца с особености в развитието; Добри практики в началното образование; Музика и педагогика – иновации и традиции; Диалози през изкуството; Исторически ракурси; Социални и образователни дискурси. В 5 секции в хибридна форма ще бъдат представени докладите на 59 чуждестранни участници: Promoting quality of life; Advanced educational practices; Inclusive education; Features of the inclusive environment; Technology enhanced learning of students with disabilities.

1-7

Програмата за конференцията може да видите ТУК .