Начало / Новини / Новини и събития / Университетският театър-лаборатория „Алма Алтер“ с награда за най-добра мъжка роля на Международния фестивал в Печ, Унгария

   
Университетският театър-лаборатория „Алма Алтер“ с награда за най-добра мъжка роля на Международния фестивал в Печ, Унгария

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ към Софийския университет получи награда за най-добра мъжка роля на десетото, юбилейно издание на Международния театрален фестивал JESZ в Печ. Той бе организиран по повод честването на 650-годишнината на университета в града, който е най-старото висше училище в Унгария.

Във фестивала участваха театри от Белгия, Испания, Русия, Конго, Литва, Естония, Сърбия. „Алма Алтер“ представи един от любимите спектакли на българската публика „Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов“. Освен романтика и любов спектакълът е наситен с авторска музика, изпълнявана на живо, много енергия и жива, непосредствена връзка с публиката, която традиционно се превръща в своеобразен участник в представленията на театралната лаборатория на Софийския университет.

Спектакълът на театър „Алма Алтер“ беше представен в английско-българска версия, което с необходимата доза интеграция и енергия въвлече тотално публиката в театралното представление. Журито отличи Георги Арсов, който изигра Ромео, и му присъди награда за най-добра мъжка роля.

UT-1

Аз не играя Ромео, аз си играя с Ромео. Това, което се случи онази вечер, го направихме всички заедно, аз и трупата на „Алма Алтер“, ние и публиката. За това тази награда не е за мен, а за всички нас“, каза Георги Арсов и връчи наградата си на двойка зрители, които активно бяха въвлечени в спектакъла.