Начало / Новини / Новини и събития / Студенти и преподаватели от Физическия факултет участваха в училищен скрининг на зрението

   
Студенти и преподаватели от Физическия факултет участваха в училищен скрининг на зрението

В началото на 2017 г. успешно беше проведен поредният училищен скрининг на зрението. Той бе планиран и подготвен от Българския съюз на оптометристите и ръководството на средното училище "Христо Ботев" в Сапарева баня. Събитието бе осъществено с доброволното участие на преподаватели и студенти оптометристи от Софийския университет и Технологичния институт в Дъблин (Dublin Institute of Technology, DIT).

Почти 300 деца и 50 учители от училище "Христо Ботев" в гр. Сапарева баня преминаха тестовете. С помощта на офталмолога д-р Стойкова от Медицинския факултет на Софийския университет бяха направени пълни прегледи и изписани очила на повечето нуждаещи се.

Участвалите студенти от магистърската програма по оптометрия във Физическия факултет на Софийския университет са Габриела Михайлова, Десислава Петкова, Десислава Тончева-Лиату, Джема Роше (DIT), Микаела Дойл-Гиъри (DIT) и Никола Пеев. Преподавателите от Софийския университет са Мила Драгомирова, Снежана Йорданова и д-р Славена Стойкова, а от Технологичния институт в Дъблин - Клеър МакДонъл и Вероника О'Гиъри.

1
2