Начало / Новини / Новини и събития / Състезателите от Алма матер са шампиони в отборната надпревара в Националния университетски шампионат по плажен тенис

   
Състезателите от Алма матер са шампиони в отборната надпревара в Националния университетски шампионат по плажен тенис

В периода 20-21 октомври 2018 г. на кортовете на Минно-геоложкия университет „Иван Рилски” се проведе есенният турнир по плажен тенис на Националния университетски шампионат, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

Над 30 състезатели от пет университета участваха в турнира, който беше първият за спортно-състезателната 2018/2019 година. Състезателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се представиха достойно и в крайното класиране станаха шампиони в отборната надпревара.

Студентите Тед Бачев от Факултета по науки за образованието и изкуствата, Мартин Петров от Юридическия факултет, Калоян Деяров от Историческия факултет и Никола Петров от Факултета по математика и информатика се класираха на трето място при двойки мъже.

Раяна Първанова от Стопанския факултет и Мария Стойчева от Факултета по науки за образованието и изкуствата се класираха на първо място при двойки жени.

При класирането на смесените двойки възпитаниците на Алма матер отново се отличиха. На първо място са Мартин Петров и Велияна Събчева, студенти в Юридическия факултет. Второто място е за Тед Бачев от Факултета по науки за образованието и изкуствата и Димана Митева от Юридическия факултет. На трето място се класираха Калоян Деяров от Историческия факултет и Раяна Първанова от Стопанския факултет.

1111