Начало / Новини / Новини и събития / Приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2018/2019 г.

   
Приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2018/2019 г.

Днес в 9.00 часа започна изпитът по математика I в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В аудитория 224 на Ректората Гергана Тенева от Хасково изтегли вариант № 3 на задачите, по които ще работят 700-те кандидати, подали заявление за явяване на изпита днес. Председател на изпитната комисия е доц. Веселин Гушев.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите, които се явяват на изпита по математика I и отбеляза, че успешното му полагане им предоставя широк спектър от възможности. Тя изрази увереността си, че подготовката им е отлична.

1

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов пожела успешно справяне с предизвикателството днес.

5

С успешно издържан изпит по математика I кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език); Компютърно инженерство; Учител по природни науки в основна степен на образованието; Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Комуникационен мениджмънт; Икономика и финанси; Стопанско управление.

4

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и събеседването за специалност „Изобразително изкуство“. 7 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита.

В 12.00 часа в Богословския факултет на Алма матер започва и устният изпит по теология. Кандидат-студентите, които се явяват на изпита, са 11 души.

В 14.00 часа в Аулата на Ректората започва изпитът по музикален инструмент или пеене. Кандидатите, подали заявление за явяване, са 13 души.

В 14.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започва и събеседването с желаещите да изучават специалността „Графичен дизайн“. 38 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване.