Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Алма матер участваха в международна конференция, посветена на кукленото изкуство

   
Преподаватели от Алма матер участваха в международна конференция, посветена на кукленото изкуство

На 9 и 10 декември 2022 г. в Учителския факултет на Белградския университет се проведе международна конференция „Приложението на кукленото изкуство като възможност за утвърждаване на националната идентичност“. Съорганизатори на събитието от страна на българските университети са Факултетът по науки за образованието и изкуствата към Софийския университет „Св. Кл. Охридски” и НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.

В програмата присъстваха преподаватели и изследователи от сродни университети в Полша, Нидерландия, Италия, България, Сърбия, Бразилия, Англия и Кипър.

2

С подчертан професионален интерес бяха посрещнати докладът и презентацията на тема „Кукленото изкуство в обучението на студенти-педагози – методически етапи, конструкция и сценична интерпретация“, изнесени от доц. д-р Данка Щерева и проф. д-р Бисера Вълева, преподаватели от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

1

Деканът на Учителския факултет в Белград проф. д-р Данимир Мандич и основният организатор на конференцията проф. д-р Ана Милованович изказаха своята удовлетвореност от участието на всички и пожелаха провеждането на бъдещи съвместни научни форуми.

3