Начало / Новини / Новини и събития / Отлично представяне на отбора на Софийския университет на първата "Ал Хорезми“ международна олимпиада по математика за студенти

   
Отлично представяне на отбора на Софийския университет на първата "Ал Хорезми“ международна олимпиада по математика за студенти

От 26 до 31 октомври в гр. Ургенч, Узбекистан, се проведе първата "Ал Хорезми“ международна олимпиада по математика за студенти" (AKHIMO) под патронажа на президента на Узбекистан Шавкат Мирзийоев.

Отборът на Софийския университет в състав Емилиян Рогачев, Данаил Атанасов, Иво Дилов и Теодор Вакарелски от Факултета по математика и информатика бе воден от доц. Бабев и доц. Божилов. Емилиян Рогачев спечели златен медал, сребърен медалист стана Данаил Атанасов, бронз спечели Иво Дилов. Отличията бяха връчени от заместник министър-председателя на Узбекистан Азиз Абдухакимов.

nagrajdavanr

В състезанието участваха 226 студенти от 58 университета от 20 страни. То беше открито от министъра на висшето и средното специално образование на Узбекистан Ином Маджидов в спортния комплекс "Йошлик" в Ургенч.

otkrivane
sastezanie2
posreshtane3