Начало / Новини / Новини и събития / Магистрите випуск 2016 на Философския факултет получиха дипломите си за висше образование

   
Магистрите випуск 2016 на Философския факултет получиха дипломите си за висше образование

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 224 възпитаници на Философския факултет, завършили образователната степен „магистър“, получиха своите дипломи. От тях шестима са пълни отличници.

Заместник-деканът на Философския факултет проф. д.пс.н. Соня Карабельова приветства абсолвентите-магистри, техните семейства и приятели. Тя заяви, че Философският факултет е най-големият в Софийския университет и в него се обучават едни от най-добрите студенти. Проф. Карабельова благодари на абсолвентите, че са избрали магистърските програми на факултета, както и на техните семейства и близки, които са ги подкрепяли през годините.

1

Горди сме от факта, че повече от една трета от студентите, които се обучават в магистърските програми на Философския факултет са студенти не само на Софийския университет, но на нашия факултет“ – подчерта заместник-деканът и добави, че повечето от докторантите във факултета са завършили и магистърската си степен именно във Философския факултет.

Очакваме от вас да заемете нашето място, да продължите, да доразвиете и да надградите постигнатото от нас“ – каза още проф. Карабельова. Тя отправи призив към най-младите си да носят с гордост името на Софийския университет, достойно да представят Философския факултет и им пожела на добър час.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова поздрави абсолвентите от името на проф. дфн Анастас Герджиков и от свое име.

3

Избрали сте професионален път, който ви обещава и успехи, но и трудности, път, който изисква отговорности и знания, които не свършват с получаването на магистърската диплома“ – каза проф. Божанкова и допълни, че знанията ще се натрупват и надграждат и в годините напред .“Нашият университет, общността на Алма матер винаги ще бъдат с вас в този път. Дали ще изберете да продължите в сферата на науката или в практиката, навсякъде, убедени сме, ще докажете, че наученото тук, в Софийския университет, е от най-високо качество“.

12

Заместник-ректорът апелира към абсолвентите където и да са по света да бъдат горди, да бъдат част от общността на Алма матер и обяви випуск 2016 г на магистрите на Философския факултет за завършил.

7
8