Начало / Новини / Новини и събития / Лазаровден и Цветница в Университетската ботаническа градина - София

   
Лазаровден и Цветница в Университетската ботаническа градина - София

Университетската ботаническа градина в София отбеляза Лазаровден и Цветница с изложба на мушката, кулинарни демонстрации, детски работилници, занимания за малки и големи.

Посетителите имаха възможност да видят изложба на мушката, която започна с демонстрационната беседа на тема “Мушкатата - видове, сортове, отглеждане и размножаване”, от която научиха любопитна информация за род Pelargonium. Бяха показани подходящите субстрати, саксии и как се подрязват и вкореняват резници.

1-1

През двата дни посетителите получиха любопитна информация и за вертикалните градини и подправките.

5-1

В работилницата за деца през съботния ден се багреха яйца с естествени бои, добити от растения, а през неделния се засаждаха билки и подправки, а всяко дете получи ароматно растение.

4-1

Специалисти в кухнята разкриха бързи, лесни и вкусни рецепти, които всеки от посетителите имаше възможност да опита. В програмата бяха направени и кулинарни демонстрации по проект Big Picnic - песто от "бурени", сладолед с растителни сиропи и течен азот и други.

6-1

Бяха представени и постери с информация за традиционни и малко познати ядливи растителни видове, които бихме могли да отглеждаме в България.

3-1

За доброто настроение на Лазаровден се погрижиха децата от читалище "Витоша", които представиха народни танци, облечени в прекрасни традиционни носии.

7-1
8-1