Начало / Новини / Новини и събития / „Изследване на Космоса: Мисията „Розета“ и позитивния й принос“ – лекция на Реймънд Хуувс

   
„Изследване на Космоса: Мисията „Розета“ и позитивния й принос“ – лекция на Реймънд Хуувс

В Конферентната зала на Софийския университет инженерът по научни операции на кораба „Розета“ и няколко мисии на Европейската космическа агенция (ЕКА) Реймънд Хуувс направи любопитна презентация за изследователските усилия на ЕКА. Лекцията се проведе в рамките на програмата „Космически предизвикателства“.

Реймънд Хуувс е част от инженерния екип, който приземи „Розета“ на кометата 67П само преди месец. Той е работил и за мисиите „Венера Експрес“ и „Бепи Коломбо“ до планетите Венера и Меркурий.

Реймънд Хуувс даде на публиката да разбере защо изследването на космоса е толкова важно и подчерта, че тези теми представляват интерес не само за учените от големите космически агенции, а за всички хора.

1

Реймънд Хуувс направи и обзор на предстоящите мисии за изследване на космоса на Европейската космическа агенция. Най-голям интерес предизвика проектът за контролиран сблъсък с астероид и изследване на отломките, в които ще вземе участие екипът на „Розета“.

2