Начало / Новини / Новини и събития / Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

   
Форум на кариерното развитие във Факултета по математика и информатика

За девета поредна година във Факултета по математика и информатика се провежда Форум на кариерното развитие. В рамките на два дни (5 и 6 юни) студенти от всички факултети на Софийския университет, както и от други висши училища, ще могат да се срещнат с представителите на 68 фирми и бъдещи работодатели.

Организатор на събитието е Кариерният център към Факултета по математика и информатика, а генерален спонсор – фирма САП Лабс България. Тази година Форумът на кариерното развитие се провежда под мотото "Знам и искам да го докажа". Събитието дава шанс за среща и диалог между студентите и работодателите.

На откриването на форума присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. Георги Вълчев, деканското ръководство на Факултета по математика и информатика, преподаватели, представители на фирми, студенти.

1-2

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. д-р Първан Първанов поздрави присъстващите на Дните на кариерата във факултета и припомни, че инициативата вече се е превърнала в традиция. Той отбеляза, че тази година в кариерния форум участват 68 фирми и благодари на генералния спонсор на събитието фирма САП Лабс България. „Не ви класираме по това колко сте важни – всички сте важни за нас, надявам се, че и ние сме важни за вас“, каза той и припомни, че Софийският университет е на първо място според Националната рейтингова система в професионално направление „Математика, информатика и компютърни науки“. По думите му, това показва качеството на преподаване и качеството на кадрите, които излизат от факултета.

10

Деканът отбеляза, че заслуга за това имат и фирмите, които назначават на работа възпитаниците на факултета и ги амбицира да работят още по-добре. Доц. Първанов пожела на представителите на фирмите да се свържат с най-добрите студенти, а студентите да намерят най-подходящото място за изява.

1-4

Доц. Георги Вълчев изрази задоволството си от факта, че всяка година се увеличава броят на фирмите, които търсят добри и качествени специалисти. Университетът започва да се обръща повече с лице към реалния бизнес, към фирмите, които движат нашата икономика, каза заместник-ректорът. Това означава и че Университетът действително подготвя много добри кадри, които намират много бърза реализация.

13

В приветствието си заместник-ректорът подчерта, че връзката между Университета и бизнеса не трябва да се прекъсва, тъй като добрите специалисти трябва да се изграждат цял живот. „Това, което се взема в годините на следването е прекрасна основа, но Университетът предлага и последващи програми, възможности за вписване в различни проекти, които заедно с партньорите от бизнеса могат да станат поле за професионална и кариерна изява на всички млади и амбициозни хора“, каза още доц. Вълчев.

3

Фирмите, които участват във форума, са: Абалта Технолоджис; ММ Солушънс АД; Динамо Софтуер; Accedia; FactSet – Бисам; GfK Bulgaria; ТelebidPro; Visteon Electronics Bulgaria; HPE; Intracol Technologies; Endava; Experian; Немечек ООД; Bulwork; САП Лабс България; Uber; Допамин ЕООД; Авиазо България ЕООД; InspireSoft; Мобайл Системс ООД; Progress; MusalaSoft; Матрикс Ай Ти Глобъл Сървисиз България ЕАД; ScaleFocus; TechHuddle; EGT Interactive; Bulgarian Online Research; Джоб Радар ЕООД; Парафлоу комуникейшънс ООД; Форт България ЕООД; Програмиста АД; Електросфера ЕООД; Софтуер АГ Дивелъпмънт Център България ЕООД; INENSIA Ltd.; Centroida; AKKA Technologies; Catenate Bulgaria; CoBuilder International; Falcon.io; Ипей АД; MB Consulting; Хемисфиър Комърс ЕООД; Bede Gaming; Интерконсулт България ООД; Кохерент Лабс АД; Dais Software; Ду Ит Уайз България; UltraPlay; Strypes; Астеа Солушънс; VMware Bulgaria; Acronis; Невексис; Bulpros; СИЕНСИС АД; Роботика; Кзуумуъркс България; Дриймикс; Адастра; Тризенс България; Алианц България; Риско Груп България; Химера Айдиъс; M2M Services; ИМИ БАН; Институт по маханика на БАН; Dev.bg; x8academy.

1
5
55
15