Начало / Новини / Новини и събития / Дипломираха се бакалаврите от випуск 2016 на Философския факултет на Софийския университет

   
Дипломираха се бакалаврите от випуск 2016 на Философския факултет на Софийския университет

На тържествена церемония в Аулата 280 бакалаври от Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на Философския факултет проф. Димитър Денков отбеляза, че днешното тържество е най-голямото в Софийския университет, защото няма друг факултет с толкова много завършили бакалаври. Той благодари на родителите, близките и децата на абсолвентите, спомогнали за днешния момент на ритуално връчване на дипломите. Проф. Денков призова завършващите днес да останат не само в Университета, а в България и да успеят с придобитото си знание да направят действителността по-смислена и повече съобразена с високите материи, които са изучавали във Факултета.

1

„Практиката на висшето образование е теорията и тази теория води до просвета не само на тези, които са завършили, а на онези, с които вие ще работите. Затова, много моля, просвещавайте!“, прикани абсолвентите деканът.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Мария Стойчева припомни, че Алма матер е основният научно-изследователски, образователен, културен и информационен център в България. Софийският университет стои здраво не само защото е в най-красивата и най-централна сграда в столицата на България, но защото утвърждава националния си и международен престиж със своите преподаватели, изследователи, студенти и докторанти, добави тя. проф. Стойчева призова завършващите днес с гордост да показват своята диплома от Софийския университет, който е единственото висше училище в България, включено в престижни международни класации.

2

Заместник-ректорът подчерта, че днешният ден няма да краят на връзката на абсолвентите със Софийския университет и изрази надеждата си да види много от тях и при връчването на дипломите им за магистри и доктори.

Проф. Мария Стойчева се обърна с благодарност за подкрепата и усилията към родителите на абсолвентите и подчерта, че за мнозина духът на Университета е и семейна традиция.

Заместник-ректорът пожела на добър час на абсолвентите и обяви випуск 2016 година за завършил.

4
7
8