Начало / Новини / Новини и събития / ArtNet - Съвместна изложба на преподаватели и докторанти на Софийския университет и художници от сръбския град Лесковац

   
ArtNet - Съвместна изложба на преподаватели и докторанти на Софийския университет и художници от сръбския град Лесковац

В Галерия „Алма матер“ в Ректората на Софийския университет бе изложбата ArtNet. Събитието се организира от Катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика, Културния център на Софийския университет и Културния център на град Лесковац. Експозицията може да бъде разгледана до 2 декември 2016 г.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет, Културния център на град Лесковац и с любезното съдействие на Културния център на Университета и Галерия "Алма матер".

На откриването на изложбата присъстваха посланикът на Република Сърбия Владимир Чургос и господин Деян Костич, първи секретар, гoспожа Саня Цонич, директор на Културния център на град Лесковац, Сърбия, проф. д-р Стефан Алтъков, зам.-декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет и ръководител на катедра „Визуални изкуства“, госпожа Ивана Ристич от отдела за сътрудничество с институциите за наука, изкуство и култура на Културния център на Лесковац, проф. д-р Лаура Димитрова, участници в изложбата, гости.

9

ArtNet e международен проект на катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет. Автор и ръководител на проекта е проф. д-р Лаура Димитрова, член на СБХ, професор в направлението „Декоративни изкуства и комбинаторика: теория на художествения образ“ в специалност „Изобразително изкуство“ в Софийския университет.

1

Целта на ArtNet е да свърже преподаватели, млади учени, художници и изкуствоведи от различни държави, от различни висши училища по изкуство, културни центрове, организации и галерии, като даде възможност на участниците за изява и споделяне на виждания и опит.

2

Сред авторите, включени в изложбата са: Зоран Круль, Мария Петкович, проф. д-р Лаура Димитрова, проф. Стефан Алтъков и други. Селекцията на художниците от Лесковац и техните творби е направена от изкуствоведа проф. д-р Срджан Маркович.

3
4