Начало / Новини / Новини и събития / 11 отличили се преподаватели от Факултета по химия и фармация получиха награди от Академичния съвет

   
11 отличили се преподаватели от Факултета по химия и фармация получиха награди от Академичния съвет

На Общото събрание на Факултета по химия и фармация бяха връчени награди на преподаватели, отличени за усилията им за популяризиране на химията сред учениците и активната им работа за подготовката на участниците в Международните олимпиади по химия и Международната Менделеевска олимпиада по химия от 2000 година досега.

На заседание, проведено на 25 април 2018 г., по предложение на Факултета по химия и фармация Академичният съвет реши доц. д-р Христо Чанев, доц. д-р Донка Ташева, доц. д-р Пенка Василева, гл. ас. д-р Геомил Пеков, гл. ас. д-р Даниела Цекова, гл. ас. Шишман Динков и гл. ас. Алекси Пенчев да бъдат наградени с Почетен нагръден знак „Св. Климент Охридски“ – първа степен.

Проф. д-р Адриана Тафрова – Григорова, гл. ас. д-р Никола Бурджиев и ас. Марко Костадинов са отличени с Почетен нагръден знак „Св. Климент Охридски“ – втора степен.

Гл. ас. д-р Светослав Аначков е награден с Благодарствен лист.

1-1

Преди да връчи част от наградите , заместник-ректорът на Софийския университет доц. Георги Вълчев подчерта, че работата с младите умове на България е огромно постижение. Факултетът е взел решение награждаването да се състои по време на Общото събрание и това е признание на цялата колегия към отличените преподаватели. По думите му, това е признание и на цялата колегия на Алма матер, изразено в решението на Академичния съвет.

2

Заместник-ректорът посочи, че за него ще е истинско удоволствие да връчи тези награди и добави, че по този начин отваряме вратите пред много млади хора да поемат по един труден път, изпълнен с предизвикателства, понякога с лишения, с много самодисциплина и с любопитство към света около нас и неговото разгадаване.

6

Доц. Вълчев изрази надеждата си тази работа да продължи и в бъдеще, защото такива млади хора са необходими на Университета и на страната ни. Той пожела множеството успехи, които младежите постигат на национални и международни олимпиади под ръководството на отличените преподаватели, да продължат и да потвърждават добрите традиции на българското образование.

8