Начало / Новини / Новини и събития / 111 са успешно защитилите докторанти на Софийския университет за периода май-октомври 2016 г.

   
111 са успешно защитилите докторанти на Софийския университет за периода май-октомври 2016 г.

На тържествена церемония в Аулата успешно защитилите докторанти от всички факултети на Софийския университет получиха своите дипломи.

На събитието, което се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет, присъстваха доц. д-р Георги Вълчев, заместник-ректор на Софийския университет, функционалният ректор проф. д-р Мария Стойчева, декани, преподаватели, гости.

1

Тържеството бе открито от доц. Вълчев, който поздрави докторантите, техните близки и гости за постигнатия успех и отбеляза, че вече е традиция в дните, в които Софийският университет почита своя патрон свети Климент Охридски, специално внимание да получава младата генерация учени, положили много усилия, за да създадат своите първи сериозни научни трудове. По думите му няма университет, който да има бъдеще без тази млада генерация, без хората, които действително въплъщават идеята, зад която застава още навремето св. Климент – да имаме ученици, да имаме последователи.

2

Доц. Вълчев отбеляза, че мисията на науката в днешно време у нас е трудна, но най-старото и най-авторитетното висше училище в България ще продължава да разработва посоката за старт на младите учени в живота, защото това е неговото бъдеще.

Заместник-ректорът поздрави всички млади учени, които са успели да завършат с успешен край своите усилия и подчерта, че това вдъхва самочувствие и увереност и дава кураж. Доц. Вълчев поздрави и всички научни ръководители, които са подкрепяли младите колеги, както и колегиите в катедрите, където младите учени са били неразделна част в продължение на няколко години, докато са работили своите трудове.

4

Битката за науката винаги е била трудна и ще продължи да бъде такава. Но се надявам, че Университетът, следвайки своята мисия , завещана му още от свети Климент Охридски, ще продължава да бъде стожер на науката и в дни като днешния, оглеждайки се в очите на тези млади наши последователи, млади колеги, ние действително ще виждаме бъдещето на Университета“ – каза още доц. Вълчев и пожела на добър час на младите учени.

6
7