Начало / Новини / Календар / Връчване на стипендиите "Нели и Робърт Гипсън"

Театър "Алма алтер"

На 5 декември 2017 г. от 11.00 часа в театралната зала на Софийския универистет "Св. Климент Охридски" ще се състои тържествената церемония по връчването на стипендиите "Нели и Робърт Гипсън".

Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ в сътрудничество с Американската фондация за България със седалище в Ню Йорк всяка академична година връчива стипендии на студенти с високи академични постижения, чиито семейства имат ниски материални възможности. Средствата са осигурени по волята на дарителите семейство Нели и Робърт Гипсън.

Началото на тази инициатива е поставено през 2004 г., когато американският филантроп и дарител Робърт Гипсън и неговата съпруга Нели Гипсън пристигат в България с желание да помогнат в областта на образованието. Инициативата стартира от Нели Лозанова, която е омъжена за Робърт Гипсън, бизнесмен и човек със специално отношение към младите хора и тяхното образование. За да завърши своето образование, като студент Гипсън е получил подкрепата на частни дарители и никога не забравя значението на този жест.