Начало / Новини / Календар / Студентски семинар на Международната асоциация на студентите по история (ISHA)

Конферентна зала, Ректорат

Историческият факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” за втори път ще бъде домакин на семинар на Международната асоциация на студентите по история (International students of history association - ISHA). Заглавна тема на събитието ще бъде “Conflict Situations and Their Consequences” и ще се проведе в три тематични работни групи: 1. Military conflicts 2.Cultural confrontation 3.People and Authorities. Студенти от няколко чуждестранни университета ще изнасят доклади и ще водят дискусии. Работният език е английски.

Събитието ще бъде открито официално на 23.05 в 9.00 ч. с лекция на проф. д-р Евгения Калинова. На 23.05 и 24.05 ще се проведат срещите по работни групи от 13:00 до 15:30 ч. и от 9:00 до 12:00 ч. в аудитории 35, 37 А и 25 на Историческия факултет на СУ. Предвидени са културна програма и екскурзии из града за участниците в мероприятието. На 25.05 ще се проведе екскурзия за участниците до Копривщица и Старосел.

Събитието се организира от ISHA-Секция София и Факултетния студентски съвет на Историческия факултет съвместно с ръководството на факултета с финансовата подкрепа на Студентския съвет на Софийския университет.