Начало / Новини / Календар / Студентска конференция на тема: "Еврейската общност в България: минало, традиция и настояще“

Конферентна зала, Ректорат

На 12 юни 2018 г. от 10.30 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои ежегодния научен семинар на студентите от специалност "Хебраистика" на Историческия факултет. Тази година той е посветен на темата: "Еврейската общност в България: минало, традиция и настояще“. Организатори на семинара и ментори на участниците са преподавателите от специалност "Хебраистика" д-р Благовест Върбаков и д-р Мина Тасева-Бенчева.

Събитието се реализира със съдействието на декана на Историческия факултет доц. д-р Тодор Попнеделев, зам.-декана по учебната дейност доц. д-р Мира Маркова и програмния директор на специалност "Хебраистика" доц. д-р Румяна Христиди, както и на Студентския съвет на Историческия факултет, Националния клуб ЮНЕСКО България и на издателство "Милениум". В рамките на събитието издателство "Милениум" ще направи дарение на всички издадени на български език произведения на световноизвестния еврейски писател Амос Оз за семинарната библиотека на специалността.

Плакат Семинар 12 юни 2018 г
Програма на семинара 12 юни 2018 г