Начало / Новини / Календар / Студенти от Юридическия факултет на Алма Матер създават студентска юридическа общност „Нексус”

Аула, Ректорат

Нова неправителствена организация започва работа в Алма Матер. Студенти от първи до трети курс от специалностите „Право” и „Международни отношения” в Университета се обединяват, за да създадат студентска юридическа общност „Нексус“. Официалното представяне на организацията ще се състои на 30.05.2014 г. в 18:30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Целта на обединението е да даде на студентите повече практически знания и възможност да се докоснат до работата на българските институции. Осъзнавайки пренаситеността на пазара на труда с юридически кадри, както и нарастващите нужди на държаватa и бизнеса от практически подготвени професионалисти, управителния борд на организацията си поставя амбициозната задача да помогне на студентите да бъдат готови за бъдещото си работно място и най-вече да разкрият пред младите хора перспективите за работа в България.

На официалното представяне са поканени магистрати, представители на държавната администрация и възпитаници на Юридическия факултет на Софийския университет. Събитието ще постави началото на сътрудничество между представителите на държавните учреждения и студентите за съвместни бъдещи проекти.

Предстоящите инициативи на общността ще са свързани с осигуряване на стажове в държавния и частния сектор , публични лекции, споделяне на опит от доказали се юристи, предоставяне на информация за конкурси, научна дейност, конференции и др.