Начало / Новини / Календар / Стартира студентското състезание HackFMI

Факултет по математика и информатика, СУ

Стартира поредното издание на студентското състезание HackFMI. Събитието, което ще протече в три поредни дни, ще се проведе във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Участниците в традиционния хакатон HackFMI ще разработват проекти в обществена полза.

Студентите от Факултета по математика и информатика не са затворено общество, а мислещи, креативни и социално ангажирани млади хора, които разполагат с невероятната сила да създават решения под формата на софтуер. Затова и форматът на тазгодишния Хакатон ще бъде Hack For Charity.

Всички отбори ще разработват приложения, които могат да имат обществена полза. Фирмите, партньори на събитието, ще дарят средства за подпомагане на лечението на малкия Филип, който е роден с детска церебрална парализа. Физическото му състояние е сериозно и изисква постоянна и непрекъсната рехабилитация, част от която се извършва в чужбина.

През трите дни на състезанието факултетът ще бъде отворен денонощно. Студентите ще разработват различни софтуерни решения, които в последствие ще намерят приложение в реални ситуации за едно по-добро общество.