Начало / Новини / Календар / Специалност „Индология“ към Алма матер със серия от инициативи, посветени на 75-годишнината от независимостта на страната

Ректорат

С културни прояви и презентации преподаватели и студенти от специалност „Индология“ към Софийския университет „Св. Климент Охриддски“ отбелязват 75 години от независимостта на Индия.

На 10 октомври 2022 г. от 18.30 ч. в Конферентната зала на Ректората ще се състои презентация на тема Образователната система и новата политика в областта на образованието в Индия с гостуващ от Индия лектор.

На 11 октомври д-р Николай Янков ще изнесе беседа на тема Многоликият Кришна. Презентацията ще се състои от 16 ч. в Национална галерия „Квадрат 500“ като съпътстващо събитие на изложбата „Бог Кришна“, която гостите ще могат да разгледат от 15:30 ч. преди лекцията.

На 12 октомври от 19 ч. в Аулата на университета Специалност „Индология“ в СУ, Клуб „Приятели на Индия” и Школа „Дипавали“ ще представят спектакъла ЛЮБОВ - индийски танци в изпълнение на Ниведита Бадве и Виктория Маринчева, с водещ Лилия Димитрова.